Categories
Blog Business Coaching General Growth Powerful Coaching

Poate susține coaching-ul performanta echipelor de vânzări?

Vânzările, reprezintă o parte importanta a oricărui business. Pentru a asigura prosperitatea ‘sănătoasă' a unui business on-line sau clasic, vânzările sunt o preocupare cheie.

La una din sesiunile de coaching a venit un client ce lucrează într-o agenție  a unei bănci importante din tara, cu dorința aprinsă sa-si îmbunătățească performanta in vânzări.
In acea zi era cu un nivel foarte scăzut de energie, extrem de ‘presat' de target-ul de vânzări care aproape ca nu il lăsa sa doarmă liniștit noaptea, in acel final de luna.
Când l-am întrebat cum ‘arata' o zi normala, am auzit numai detalii tehnice, 10 negarantate, 50 de conturi, 5 asigurări,… si altele din aceeași zona…
De fapt, simțea ca pedalează in aer, mereu văzând acele numere din “target” si cum nu reușea sa se apropie hotărât de ele.

Pe măsura ce se apropia finalul de luna, ‘presiunea' pe care o simțea devenea din ce in ce mai mare.
După câteva momente din sesiunea de coaching in care clientul “s-a ventilat”, si-a „listat” calitățile si punctele slabe, am riscat o întrebare de validare:
“Din ce te-ai auzit pana acum, cum te simți tu fata de target-ul pe care tocmai l-ai menționat?
Răspunsul a fost simplu, “simt ca nu sunt in control”.
Următoarea întrebare a schimbat ușor cadrul de referință al clientului.
“Daca te uiti la ce ai tu in control, ce opțiuni vezi?”
După mai multe cuvinte, clientul a tresărit, “sa sun,… sa sun clienții existenți sau pe cei cu care am mai lucrat acum mai mulți ani!”
De aici a plecat totul….
Clientul si-a stabilit ca action sa contacteze zilnic, indiferent cum se simțea in acea zi, minim 8 persoane fizice sau companii.
Eu l-am susținut ca “accountability“, in sesiunile următoare împreună cu clientul “ne uitam” la evoluție.
După 4 sesiuni, rezultatele acțiunilor aparent simple, de contactat zilnic, au început sa se vadă …. in target! Clienții noi au început sa recomande alți clienți…
Din acel moment, target-ul era “o joaca” pentru client, reușind sa-si regleze din acțiunile sale, aflate in controlul sau, cat de repede sa fie “atins”.
Mai mult, după a doua sesiune de coaching, clientul a mai venit si cu  optimizări ale acțiunilor. De exemplu, a observat ca intra mai ușor in relație cu persoana cu care era la telefon, si are o putere de convingere mai mare, daca sta pe toata durata apelului in picioare, si nu așezat in scaunul de la birou.

O ușoară schimbare de focus după câteva sesiuni de coaching puternic si realizarea in mod constant, consecvent a acțiunilor pot duce la rezultate miraculoase…si in vânzări!

Tu cum stai pe “target”?


Sa fie cu folos,
Claudiu Gura
ACC ICF Professional Coach
Co Founder Architecture Of Minds

#LeadershipBusinessCoach #architectureofminds #professionalcoaching #sales #performance

P.S. Astept cu nerabdare comentariile tale, mai jos sau direct pe email la hello@architectureofminds.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *