Categories
Blog

Codul de etică in coaching

Codul etic ICF(International Coaching Federation) se bazeaza pe urmatoarele valori fundamentale ale ICF: integritate, excelenta, colaborare, respect – si pe actiunile directe care decurg din ele.
Toate valorile sunt foarte importante si se sustin reciproc. Aceste valori sunt aspiratii pe baza carora intelegem si interpretam standardele. Toti profesionistii ICF vor prezenta si promova aceste valori in toate interactiunile lor.

Coachingul profesional este o relatie sustinuta care permite oamenilor sa performeze semnificativ si cu rezultate remarcabile in vietile lor, in carierele si organizatiile lor.
Procesul de coaching ajuta oamenii sa-si descopere propriile solutii, sa adanceasca rezultatele invatarii lor in diverse domenii, sa obtina rezultate practice mai bune, sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

In fiecare sesiune de coaching, clientul isi alege subiectul conversatiei, in timp ce coachul asculta si contribuie cu observatii si intrebari calauzitoare. O astfel de interactiune aduce claritate si orienteaza clientul spre actiune, sa-si clarifice singur calea de urmat.
Coachingul profesional accelereaza clientul spre progres, punand foarte mult accentul pe constientizarea alegerilor din procesul mentionat de client. Coachingul se concentreaza pe situatia actuala a clientului, pe ce este cu adevarat important pentru client, si pe ceea ce el doreste sa obtina, sa dobandeasca, sa faca in viitorul imediat. Intreaga responsabilitate a actiunilor si a rezultatului fiind in totalitate a clientului.

Pentru mai multe informatii despre codul de etica in coaching puteti sa vizitati:
-site-ul ICF: https://coachingfederation.org/ethics/code-of-ethics (ICF Code of Ethics) -continut in limba engleza-
Sursa: International Coaching Federation

sau

-site-ul ARC(Asociatiei Romane pentru Coaching):
http://www.coaching-arc.ro/despre-arc/codul-etic-profesional-al-asociatiei-romane-pentru-coaching/
(Codul etic profesional al Asociatiei Romane pentru Coaching) -continut in limba romana-
Sursa: Asociatia Romana pentru Coaching

Cum gasesti aceste informatii? Astept comentariile tale aici sau pe email la info@architectureofminds.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *