Categories
Blog Business Coaching General Growth Powerful Coaching

Ce te face sa te simți recunoscător?

O intrebare puternica, la care astazi eu m-am gandit la un prim raspuns…

Săptămâna aceasta am experimentat din plin cum este sa primești, fata in fata, mesaje de recunoștință. M-au „mișcat!” si m-am gândit sa scriu despre asta.


In acest context preponderent “online”, in care contactul este mai mult digital, unul din elementele pe care le apreciez foarte mult este cel care mă ajuta sa înțeleg “cum ajunge mesajul”.
In modul simplu, ideal, un articol (ca acesta) ajunge la voi pe un canal digital si in funcție de “like”-uri/”inimioare” sau comentarii pot sa înțeleg “cum este văzut”. In realitate este ușor diferit, numărul celor care “lasă reacții”, cum sunt cele menționate mai sus, este reprezentat de un procent mic, chiar sub 10% din cei care îl citesc.

Aici vine întrebarea clasica din coaching:


Pe ce ne punem atenția?
Pe rezultat(aflat dincolo de controlul nostru direct, sunt șanse sa-l obținem dar la fel de bine, sa nu-l atingem) sau pe journey, pe proces(pe ce putem noi face concret, orice pas mic pe direcția obiectivului final). Personal, de cele mai multe ori “m-am învățat” sa aleg a doua varianta, focus pe ce am eu in control.


Revenind la reacții, la “bucla de feedback”, săptămâna aceasta am avut ocazia ca in aceeași zi sa primesc mai multe mesaje puternice de recunoștință. M-am reîntâlnit o persoana minunata  care mă cunoștea de mai mulți ani si care mi-a spus foarte simplu: “Claudiu, îmi place ce faci”, “este super ce vad pe LinkedIn legat de dezvoltare si performanta”. Am rămas fara cuvinte…
Joi, m-am întâlnit “random” si cu o alta persoana, Florentina, de data aceasta fără sa o cunosc anterior. “Tu ar trebui sa fii Claudiu, nu-i așa?”,
“Da…”
rămânând ușor nedumerit pentru 3 secunde, apoi am auzit “îmi plac mult articolele tale din LinkedIn si de pe Blog, le-am dat si prietenilor mei sa le citească”…wow!


Astăzi, am mai primit un gând de la cineva cunoscut cu care m-am întâlnit la un atelier unde făceam voluntariat, legat de un articol de-al meu scris intr-un grup al Architecture Of Minds pe Facebook…
In toate aceste situații am experimentat un puternic sentiment de bucurie. Chiar si daca o parte din cititori se regăsesc in aceste întâmplări reale, de viată, si ii ajuta cu adevărat, este minunat.

Asta mă face sa va mulțumesc tuturor celor care ajungeți la aceste articole. Când vedeți ca a sosit momentul potrivit, sa-mi trimiteți un gând, in orice forma ar fi mai simplu ar fi excelent, „sa mai aflu si eu de voi”(smile).

Mi-am mai amintit cat de folositor este sa experimentam recunoștința.

Pare o sursa puternica de energie buna atât pentru cel care o exprima, cat si pentru cel care o primește, mai ales când se folosește vocea.

Pe tine cat de mult te ajuta experimentarea recunoștinței sa-ti încarci bateriile?


Sa fie cu folos,
Claudiu Gura
ACC ICF Professional Coach
Co-Founder ArchitectureOfMinds

#LeadershipBusinessCoach #architectureofminds #professionalcoaching

#grateful

P.S. Astept cu nerabdare comentariile tale, mai jos sau direct pe email la hello@architectureofminds.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *