Categories
Blog Entrepreneur Coaching

Ce ne motiveaza ?

Când vine vorba de motivație, există o diferență între ceea ce știe știința și ceea este in business. Sistemul nostru actual de operare pentru business – care este construit în jurul motivatorilor externi, “carrot and stick” – nu funcționează și de multe ori dăunează. Avem nevoie de un upgrade.

Această nouă abordare are trei elemente esențiale:

Autonomy – dorința de a ne direcționa propria viață

Mastery – dorința de a deveni din ce in ce mai buni la ce conteaza

Purpose – dorința de a face ceea ce facem în slujba a ceva mai presus decât noi înșine

Autonomy(Autonomia)

Este „setarea noastră implicită”! Oamenii au nevoie de autonomie față de taskuri (ce fac), timp (când o fac), echipă (cu cine o fac) și tehnică (cum o fac). Companiile care oferă autonomie, uneori în doze foarte mari, își depășesc competitorii.

Mastery(Maiestria)

Motivarea puternica cere implicare, engagement si astfel atingem nivelul “Mastery” prin care devenim din ce in ce mai buni la ceea ce conteaza cu adevarat.

Maiestria incepe prin a fi in “the flow” -acele experiente optime in care provocarile noastre se “potrivesc” abilitatilor noastre. Companiile de success suplimenteaza activitatile zilnice cu “Goldilocks tasks” -sarcini nici prea grele dar nici prea usoare. Maiestria este un mindset, solicita capacitatea de a vedea abilitatile noastre nu ca ceva “fix”, finit ci ca nelimitate din punct de vedere al imbunatatirii lor, de la un moment la altul.

Purpose(Scop)

Oamenii, prin natura lor, caută un scop – o cauză mai mare și mai durabilă decât ei înșiși. Motivarea puternica presupune “maximizarea scopului” impreuna cu cea de maximizare a profitului afacerii, pentru a alimenta aspiratia si ghidarea angajatilor. In organizatii, “Purpose”-ul este vazut in 3 directii: in obiective care urmaresc ca profitul sa atinga scopul, in cuvinte care sa accentueze mai mult interesul angajatilor si in politici care permit oamenilor sa-si urmareasca scopul  companiei din proprii lor termeni.

Sursa: Daniel Pink – Drive

Cum gasesti acest articol? Astept comentariile tale aici sau pe email la info@architectureofminds.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *