Categories
Blog Business Coaching General Growth Powerful Coaching

Cat de valoroasa este acțiunea pentru tine? „Value of an idea comes into Action”

Mă uitam la o înregistrare cu slotul de keynote speaker al lui Simon Alexander Ong de la un eveniment „Enterprise Nation” cu peste 2000 de participanți din Londra de la finalul lunii ianuarie.

In momentul in care am auzit “Value of an idea comes into action!” mi-am amintit de o sesiune de coaching de săptămâna trecuta in care clientul, angajat într-o companie mare din tara, era foarte preocupat de “nu știu cum sa trec la acțiune“, având foarte multe lucruri de făcut dar amânând pasul decisiv de “a face” concret ceva. De multe ori văzând mai mult  … „obstacolele”.

In timpul conversației de coaching  clientul a mai observat ca mediul in care el își desfășura jobul ii stimulează intru-un grad ridicat creativitatea, numărul “ideilor” crescând aproape exponențial de la o luna la alta…

“Nu știu cum sa fac sa acționez…” părea repetat cu o cadență ridicata…

Am explorat cu clientul cele mai recente exemple de situații in care “nu era fericit” de lipsa  acțiunii dar si de cea mai “noua” reușită, încercând sa-i ofer posibilitatea de reflexie. Părea ca identifica unele pattern-uri…

După un timp am simțit ca merita “sa risc” o întrebare care sa-i schimbe cadrul de referință.

“Sa presupunem ca au trecut 3 ani in care toate acțiunile tale propuse le-ai pus in practica. Când te uiți înapoi, ce mi-ai spune?”

Am simțit cum energia conversației se schimba, clientul văzând o mulțime de beneficii atât pe plan profesional, la job, cat si personal.

Sesiunea de coaching avea acum un client care “virase” de la “nu știu cum sa fac” la “vreau sa fac”.

Clientul si-a identificat si ingredientele ideilor ce merita sa se califice “in acțiuni”, in esență urmărind “cat de importante” sunt pentru el, cat de mult “vrea cu adevărat” sa le dea viață.

Este fascinant cum după chiar si după o  singura sesiune puternica de coaching clientul a simțit cum își “schimba viața” si poate ajunge mai aproape de acțiunea atât de valoroasa!

O idee de 1 milion rămasă la stadiul de idee, poate fi mai puțin valoroasa ca o idee de 50 mii pusa in practica!

“Value of an idea comes into action!”

Tu ce raspuns ai acum la intrebarea:

Cum s-ar schimba viața ta daca ti-ai pune toate ideile valoroase in aplicare?

Sa fie cu folos,
Claudiu Gura
ACC ICF Professional Coach
Co-Founder ArchitectureOfMinds

#LeadershipBusinessCoach #architectureofminds #professionalcoaching

#actiontaker

P.S. Astept cu nerabdare comentariile tale, mai jos sau direct pe email la hello@architectureofminds.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *