Categories
Blog Entrepreneur Coaching Growth

5 Pași Simpli Pentru a Atinge un Obiectiv

Realizarea oricărui obiectiv este la doar 5 pași simpli distanță:

  1. Stabiliți o dată precisă de final– Setați-vă obiectivele în sens invers. Alegeți o dată de finalizare și planificati înapoi. De exemplu, stabiliți un obiectiv pentru sfârșitul lunii și apoi stabiliți obiective pe termen scurt pentru fiecare zi până la sfârșitul lunii. În acest fel, vă stabiliți obiective pe termen scurt și lung și în fiecare zi, pe măsură ce vă atingeți obiectivele pe termen scurt, vă apropiați cu un pas mai mult de atingerea obiectivului pe termen lung. Nu uitați să includeți obiective de dezvoltare personală și zilele libere. Este important sa nu omitem acest detaliu!
  2. Păstrați un calendar – Luați obiectivul pe care l-ați stabilit pentru sfârșitul lunii și scrieți obiectivul în ultima zi a lunii, intr-un instrument de tip Calendar (de exemplu Google Calendar). Apoi scrieți obiectivele pe termen scurt pentru fiecare zi până la sfârșitul lunii.
  3. Un singur lucru la un moment dat – Nu încercați să înghesuiți totul într-o singură zi!. Dacă încercați să faceti toate activitatile, cum ar fi sa postați pe blogurile dvs., să postați anunțuri, să participați în grupuri sau meeting-uri, să trimiteți documente, etc., într-o singură zi, vă veți epuiza rapid. În schimb, concentrează-te pe unul (sau două lucruri) în fiecare zi și apoi acorda-i toata atentia. Marcați un „X” în calendar în zilele în care finalizați sarcinile planificate. Ajuta sa ne pastram motivarea!
  4. Setați o limită de timp alocat– Scopul este de a limita timpul zilnic alocat, cum ar fi la una până la două ore pe zi. Limitând timpul petrecut și concentrându-vă pe una sau două sarcini în fiecare zi, veți avea un impuls și veți crește masiv rata de succes.
  5. Persistenta – Rămâneți cu programul dvs. Schimbarea lucrurilor prea des vă poate împiedica succesul.

Cu un plan formalizat, “scris”, veți ușura mult îndeplinirea obiectivelor. La sfârșitul lunii, când vedeți mai multe “X” decât pătrate goale, vă veți simți mai bine si mai aproape de rezultatul final.

Prin implementarea celor 5 pași simpli pentru atingerea oricărui obiectiv, veți obtine progrese, cresteti stima de sine și veti reusi astfel sa îndepliniti obiectivele pe termen lung.

Sesiunile de coaching pot fi o modalitate simpla si eficienta de identificare si clarificare a obiectivelor!

Cum gasesti aceste informatii? Astept comentariile tale aici sau direct pe email la adresa info@architectureofminds.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *