Categories
Blog

3 Obiceiuri Pentru a Fi Fericit – Robin Sharma

1. Recunostinta (“Gratitude”) – Este important sa scriem intr-un jurnal toate lucrurile mari și mici pentru care suntem recunoscători. Uneori, durează cinci minute. Uneori, scriu o oră.

Ideea prinicpala aici este ca mintea noastra este implicit conectata la “ne-recunostinta”. A fost un mecanism de supraviețuire care a fost valoros în urmă cu mii de ani când am trăit direct in natura, dar nu ne mai servește acum. Majoritatea dintre noi avem acoperișuri deasupra capului. Majoritatea dintre noi avem suficientă mâncare in fiecare zi si alimente in general. Și totuși, ne concentrăm în continuare asupra a ceea ce nu este în viața noastră. Este un instinct biologic pe care trebuie să-l observam. Și cum facem asta? Concentreaza-te pe Recunoștință! O modalitate excelentă de a face acest lucru este să scrieți în jurnalul dvs. In fiecare zi. Începeți să vă “programati” creierul și, de fapt, începeți să vă reorientați modul în care vedeți lumea. Pentru succes în afaceri și în viață este important sa ne concentram pe identificarea posibilităților în care alții caută probleme.

2. Savureaza (“Savor”) – Este foarte simplu. Nu uitati de cat mai multe ori să savurați. O mare parte din munca despre care vorbesc pionierii în domeniul psihologiei pozitive este să savureze viața, sa se bucure de fiecare moment. Așadar, atunci când bei o ceașcă de cafea, nu bea doar o ceașcă de cafea în timp ce te gândești la e-mailurile tale. Beți o ceașcă de cafea și savurați, savurați aroma. Savurați cafeaua. Savurați-vă mediul, bucurati-va de ce este in jur! Dacă începeți să treceți prin viață și savurați briza, savurați conversația cu colegul de serviciu sau cu familia sau copiii de acasă, viața începe să capete un context mult frumos, mai bogat.

3. Da sens muncii tale (“Find meaning in your work”) – Este important sa faci ce conteaza pentru tine, sau chiar mai important, să găsești un sens în munca ta, in ceea ce faci. Am fost în Africa și am intervievat o menajeră la hotel și i-am spus: „Ți-a plăcut slujba ta?” și aproape că nu mai avea respirație. Ea a spus: „Nu-mi vine să cred cât de mult îmi iubesc slujba”. Tot ce spun este că o slujbă este doar o slujbă dacă ai ales să o vezi ca pe o slujbă. Toată munca este o șansă de a fi de folos. Toată munca este o șansă de a-ți exprima darurile și talentele. Toată munca este o șansă de a fi de ajutor pentru alte ființe umane, semenii nostri. Toată munca este o șansă de a schimba lumea. Sa privim dincolo, sa vedem sensul muncii noastre! Un muncitor in contructii ar putea spune, cand ar fi intrebat “Ce faci in timpul unei zile pe santier?”, “Pun caramizi una peste alta asteptand sa treaca ziua” sau un altul, la doi pasi mai incolo, ar raspunde vazand importanta si sensul muncii sale, “Pun aceste caramizi cu mare grija pentru ca aici se va inalta o granitita frumoasa in care se vor juca copiii nostri!” Depinde de dvs. să găsiți sens în munca dvs., indiferent dacă sunteți măturător de stradă, dacă sunteți ofițer de poliție, dacă sunteți profesor, dacă sunteți astronaut, manager, director sau dacă sunteți antreprenor. Să găsești sensul în munca ta, astfel încât în ​​fiecare zi să simți că ești “într-o misiune” este o sursă importanta de fericire.

Articolul foloseste partial informatii din sursa Robin Sharma: https://www.robinsharma.com/article/the-3-habits-of-happiness

Cum gasesti aceste informatii? Astept comentariile tale aici sau pe email la info@architectureofminds.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *